מה מענג אפילו יותר מחמש עשרה דקות התהילה המיתולוגיות של בוגרי ריאליטי? חמש עשרה דקות של עונג גופני טהור במים תרמו-מינראליים חמים, שלא צריך עבורם להתבזות ב"הישרדות" או בבית "האח הגדול". כל אחד מרגיש בתוכם סלב. למה דווקא חמש עשרה דקות? כי זה הזמן המומלץ למי שנכנס בפעם הראשונה למעיין הלוהט הזורם מבטן האדמה לבריכות המושקעות של חמי געשהמזנקים בזרמים מהדפנות והרצפה. מים שעושים טוב לעצמות כואבות, לשרירים תפוסים,לעור עייף ול"דיכי" של חורף. ארץ ישראל התברכה בנביעות חמות כאלה מחמת גדר וטבריה בצפון, עד חמי יואב בדרום, וים המלח בדרום מזרח, אבל היתרון של ארבע בריכות המים המינרליים החמים בטמפרטורות שונות שיש בחמי געש הוא המיקום: חמש דקות מהרצליה. קרוב למרבית אוכלוסיית המדינה שגרה במרכז הארץ. לא צריך לקחת יום חופשה מהעבודה כדי להגיע. גם לא לחכות לחול המועד או לאיסרו חג. ויש שם יתרון נלווה שלא מצאתי במעיינות החמים האחרים: אפשר טבול בבריכות המינרליות באולמות המקורים והמוקפים זכוכית, כאשר בחוץ יורד גשם זלעפות שרואים דרך חלונות ענק. הניגוד בין האדים החמים העולים מהמים בפנים, לזרזיפים הקרים שרואים בחוץ, עושה לנשמה משהו שמילים לא מספיקות כדי לתאר.
כניסה לבריכות המים החמים הנשאבים ממעיינות בבטן האדמה, פלוס עיסוי של 45 דקות, חלוק בהשאלה וכפכפים במתנה עולה 319 שקלים. לא זול אבל חשבו על החיסכון בדלק ובזמן נסיעה בפקקים.
כדים ואבנים
בחדרי הטיפולים של האתר המכנה את עצמו "ספא פלוס", מניחים חמישה כדים קטנים וחמים על הגוף, תוך כדי עיסוי. בצורה כזו ניתן לחוות שלוש תחושות מגע: החרס של הכדים, שמן השקדים המחומם הזורם על העור, וידיים בשר ודם של המעסה. עם הכדים, מסבירים לי שם, אפשר להפעיל לחץ ממוקד באזורים תפוסים של הגוף, או בשפה מקצועית: "הכדים הם כלים להנעה אנרגטית". בנוסף לכדים, אני ממליצה על האבנים החמות. הן שחורות, חלקלקות, חמות, והמעסים מעבירים אותן לאורכו ולרוחבו של הגוף המשוח בשמן, בתנועות מעוגלות. שוב, מילים לא מספיקות לתיאור מדויק של התחושה. חייבים לחוות. בין יתר העיסויים שיש ב-14 חדרי הטיפולים שווה מאוד האירוודה (הכי מפנק, הכי פילוסופיית חיים הודית, הכי שמן שומשומין והכי יקר – 369 שקלים ל-60 דקות).
יש גם סאונות רטובות ויבשות ומסעדה למי שרוצה להשלים את חוויות הגוף בהנאה הכי בסיסית של הקיום האנושי – אכילה.
אוכלים נוסטלגיה
במסעדה הכשרה של חמי געש "נוסטלגיה", מגישים אוכל ישראלי טיפוסי, משביע, לא פלצני. סלטים קטנים לפתיחה ב-15 שקלים. חזה או שניצל עוף ב-54 או 55 שקלים. נקניקיות חריפות (צ'וריסוס), ב-51 שקלים. למי שלא רוצה או אין לו זמן לארוחת צהריים או ערב מלאה, יש מזנון חלבי.
שורה תחתונה: חוויה רב חושית.