מחשבה עשירית על אוכל אמיתי – שיהיה חופשי

מחשבה עשירית על אוכל אמיתי – שיהיה חופשי
"בלי תוספות, בלי רכיבים משונים"
צילום: אתר pixabay.com

מהו מזון חופשי? זהו מזון המגיע אלינו בלי תוספות, בלי רכיבים משונים, בלי רשימות שצריך לפענח מגב האריזה. בלי אריזה…

מזון כזה סביר שיהיה טרי, פשוט וטעים – שלושה עקרונות בסיסיים של אוכל אמיתי שמתמלאים באופן כמעט אוטומטי.

מזון ארוז, כלוא, כמעט תמיד יזדקק לטיפול מיוחד הפוגע בערכו. לפעמים אלו חומרים משמרים כימיקליים או טבעיים (כמו סוכר, מלח או שמן) ולפעמים מדובר בעיבוד המאפשר למזון לשרוד את ההובלה ולשהות באריזה סגורה על המדף.

אין צורך במחקר או במומחים כדי לדעת שמזון כזה יהיה בעל ערך נמוך יותר ממזון שלא נארז, נאטם ונשמר לאורך זמן על המדף.

"בלי תוספות, בלי רכיבים משונים"|צילום: אתר pixabay.com
“בלי תוספות, בלי רכיבים משונים”|צילום: אתר pixabay.com

החקלאות המודרנית והטכנולוגיה המציאו עבורנו שלל מוצרים אשר אמורים לספק לנו תזונה טובה, אולם בדיוק כשם שחיה כלואה תהיה מזינה עבורנו פחות מאשר חיה חופשית שניצודה לאחר שחיה בצורה טבעית – כך גם שאר המזון שלנו.

חפשו את המזון החופשי מאריזות, זה שאינו נזקק לטבלאות והסברים, זה ששמו היה מוכר גם לדורות הקודמים והוא מזוהה מקדמת דנא כ… אוכל.

לכבוד סיום הסדרה, אני מאחלת לכל מי שהיתה כאן ולכל מי שהיה וקרא – חופש כללי, בתזונה ומעבר לה. חופש מתוספות שנכרכו עם השנים במי שאנחנו, חופש ממערכות יחסים שאפשר להיפרד מהן לשלום, חופש מרשימת הוראות ההפעלה שלעתים מגיעה איתנו בעסקת חבילה, חופש מכל אריזה שהיא – לטובת גילוי וחשיפת מי שאנחנו.

ההתמקדות שלנו באוכל אמיתי, טוב אם לא תוגבל למזון בלבד, אלא תהווה תזכורת קבועה ונעימה לצורך והרצון שלנו להיות אמיתיים. להיות מי שאנחנו.

שנה טובה


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *