האביב כבר כאן ומערכת "המומלצים" מביאה לכם במיוחד תוצאות של מחקר חדש, שמצא כי תזונה מספקת באומגה 3 יכולה להפחית אלרגיה
מבלי להתאמץ יתר על המידה, הנה שלוש השיטות המובילות להפוך אומגה 3 לאפקטיבית עבור אלרגיה:
א. למנוע חימצון אומגה 3. חימצון הוא תהליך כימי שהורס אומגה 3 והופך אותה ללא פעילה עד מזיקה, ולכן ההמלצה הרווחת היא להקפיד על שני צעדים מונעי-חימצון:
1. לצרוך אומגה 3 שאוחסנה בקירור בחודשי האחסנה. התנאי, הקירור במקרר, מהווה הגנה בתהליך החימצון.
2.במקרים של חשד לעומס מחמצן בדם (כדוגמת אלרגיות או הפרעות קשב), לצרוך אומגה 3 ביחד עם ויטמין E, שהוא נוגד החימצון האפקטיבי לאומגה 3.
ב. לצרוך אומגה 3 ממקור דגי – המקור הזמין והיעיל ביותר לקבלת חומצות EPA ו-DHA החיוניות למערכות האלרגיה, העצבים והמוח.
ג. לאכול מספיק אומגה 3 ממקור דגי, בעיקר על-ידי הגברת אכילת דגים באופן משמעותי או צריכת כמות מספקת של כמוסות שמן דגים.