הוזלה משמעותית של מזון נטול גלוטן תסייע מאוד לחולי הצליאק בישראל
שר הבריאות יעקב ליצמן ושר האוצר והכלכלה משה כחלון מקדמים מהלך בשיתוף משרד הכלכלה, בכדי להביא להוזלה משמעותית של מזון נטול גלוטן, לרווחתם של חולי הצליאק בישראל. במסגרת המהלך יקל משרד הבריאות על ייצור מקומי של מזון נטול גלוטן, במיוחד על ידי יצרנים קטנים ובינוניים, בכך שלא יידרש אישור GMP מיוחד למפעל המייצר מזון נטול גלוטן באופן בלעדי. מהלך זה יאפשר למפעלים נוספים להצטרף למעגל הייצור וכן ינקטו שורת הקלות נוספות בתחום היבוא, כדי לאפשר הגדלת היבוא.
בנוסף, משרד הבריאות מדווח כי משרדי האוצר והכלכלה יקצו תקציב מיוחד בהיקף של 9 מיליון שקל באמצעות מרכז ההשקעות, לצורך תמיכה במפעלים אשר יתחייבו לייצר מזון ללא גלוטן שיעמוד בסטנדרט בריאותי שיקבע המשרד. תקציב זה יביא גם להגדלה של מפעלים קיימים או תוספת של מפעלים חדשים אשר יצטרפו למעגל הייצור.
ההערכה היא שהשלמת המהלך יביא להגדלת מגוון המוצרים של מזון נטול גלוטן, במקביל להורדת מחירי המוצרים, על מנת לאפשר לחולי הצליאק בישראל נגישות למזון באיכות נאותה הנדרש להם ובמחיר סביר.
מעודדים את התחרות והנגשת מוצרי המזון ללא גלוטן.
שר הבריאות יעקב ליצמן: "מדובר במהלך חברתי חשוב, מתוך מחויבות והכרה בזכויות אלו הסובלים ושנדרשים למזון ללא גלוטן. תודתי לשר האוצר משה כחלון ולמשרד הכלכלה על ההירתמות לטובת המהלך לרווחת ציבור החולים, עד להשלמתו בקרוב".
שר האוצר והכלכלה, משה כחלון: "יוקר המחייה הוא אחד האתגרים המרכזיים בחיי הישראלים, על אחת כמה וכמה אם הם נדרשים לרכוש מוצרים מיוחדים מטעמים בריאותיים כמו אלו נטולי הגלוטן עבור חולי הצליאק. סל קניות זול הוא לא מותרות, הוא הכרח. מוצרי המזון נטולי הגלוטן הם צורך בסיסי עבור מי שזקוק להם ולכן אנו פועלים במרץ כדי להוזילם באופן משמעותי".